Egyre népszerűbbek a tőke- és hozamvédett alapok

Hozamhatár opció, Much more than documents.

Tartalom

  A Morningstar által követett alapok közül az elmúlt 12 hónapban jellemzően a short pozíciókat vállaló alapok érték el a legmagasabb hozamokat.

  hozamhatár opció

  A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, hozamhatár opció ez a cikk is. A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire.

  hozamhatár opció

  Az 5 alap közül 4-en valamelyik index-et tekintik benchmarknak, de a megszokottól eltérőn az index teljesítményének az inverzét tűzik ki célul. Az alapok a részvény short pozíciók kiépítése mellett határidős üzleteket, opciókat és swap ügyleteket köthetnek.

  Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott Bár a tőkepiaci válság a garantált alapok iránti bizalmat sem kímélte, éppen a nagyobb bizonytalanság miatt lenne érdemes ismét elővenni az ilyen típusú alapokat - olvasható a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének BAMOSZ közleményében. A garantált alapok minden befektető vágyát testesítik meg: befektetés a tőke kockáztatása nélkül, mégis népszerű piacokon magas hozam elérésének lehetőségével. A tőke- vagy hozamvédelmet nyújtó garantált alapok nagy előnye, hogy egy meghatározott futamidőre előre meghatározott minimális kifizetést "garantálnak", azaz legalább a tőke visszafizetésére - a tőkepiaci helyzettől függetlenül - de hozamhatár opció egy minimális hozamra is ígéretet tesznek. Emellett különböző tőkepiaci befektetések - részvények, ingatlan- vagy árupiacok - jövőbeli hozamából is részesedést kínálnak, azok veszteségeinek elkerülésével.

  A magas hozam természetesen magas kockázattal is jár. A toplistán van hozamhatár opció alap, amelynél az egyirányú pozíciók mellett a potenciális nagyobb hozam reményében tőkeáttételt is alkalmaz az alapkezelő, s célul tűzi ki a benchmark index teljesítményének a dupláját is természetesen itt is az ellenkező irány volt a cél.

  hozamhatár opció

  Emellett az sem elhanyagolható kockázat, hogy ProFunds alapok jellemzően OTC részvényekbe fektetnek, illetve azokra építenek ki short pozíciót.

  A toplistára egy "hagyományos" alap tudott felkerülni: a Schroeder Ultra Fund Investor alap csak olyan ultra small-cap részvényeket vásárol, amelyek piaci kapitalizációja nem haladja meg az m USD-t a small-cap határ általában 1. Az alap vásárolhat még kötvényeket, derivatívákat és külföldi emerging market részvényeket is.

  hozamhatár opció

  Találd meg a neked való befektetési alapot! Befektetési alap.

  hozamhatár opció