Szegedi Tudományegyetem | Az innováció, mint kitörési lehetőség - Konferencia

Kitörési lehetőség, Kövessen minket!

Tartalom

  Összes hír megtekintése Kelet-Közép-Európa digitális munkaerő és a technológiai képzettség tekintetében erősebb, mint Nyugat-Európa, ez a régiónk számára kitörési lehetőséget jelent. Ez már nemcsak a bérköltségről, hanem a szürkeállományról is szól: a diplomás és az átképzett informatikusokra is szükség lesz.

  kitörési lehetőség opciós kereskedési útmutató

  Minden olyan kezdeményezésnek működnie kell, ami növeli annak a lehetőségét, hogy a digitálisan képzett szakemberek száma gyarapodjon az országban. Ez nagyon sokrétű feladat: nem lehet csak egyetemi, nem lehet csak az állami képzéssel megoldani. Az ökoszisztéma minden területén meg kell találni a szürkeállomány ilyen irányú kiaknázásának a lehetőségét, ami jelenthet átképzést.

  kitörési lehetőség bitcoin tanfolyam indul

  A munkaerőpiac egy nagyon gyors változáson megy keresztül, aminek az egyik kísérőjelensége, hogy nyílik az olló a digitálisan képzett és képzetlen munkaerő között, így egyre nehezebb lesz átugrani az egyikből a másikba. Az egyik területen óriási munkanélküliségre lehet számítani az automatizáció, a gyártástechnológiák fejlődése miatt, a kitörési lehetőség oldalon pedig tetemes lesz a munkaerőhiány.

  Akkor tudunk nemzetgazdasági szempontból okosan sáfárkodni kitörési lehetőség, ha most, amikor ez még átugorható, a munkaerőpiac minél több szereplőjét megpróbáljuk átterelni.

  kitörési lehetőség bináris opciók befizetése 10-től