Bitcoin egy évben - nézzük, hogyan teljesített ban | FinTechRadar

Leesett bitcoin

Karácsonyhoz időzítve  egy  ledőlésen  esett át a bitcoin piramis. Visszatekintve a múltra, kiderül, hogy negyedévente lejátszódik ez a folyamat. Hogy pontosan mi történt, azt a befektetőktől lehetne megtudni, de ők nem fognak beszélni. Talán hatalmas tőkével rendelkező befektetők shortolják a bitcoint.

Burgerforradalom vs. Meki: mit nyerhet a Market-vezér a magyar McDonald's felvásárlásával? Aztán jöttek olyan hírek, amelytől nagyon megijedtek a befektetők, a hosszú és kitartó szárnyalás után komoly félelem lett úrrá a piacon.

leesett bitcoin

Először az hír borzolta a kedélyeket, hogy Kína betiltja a ICO-kat, vagyis a kriptopénz alapú közösségi finanszírozást, amely a bitcoin és a többi hasonló pénz iszonyú áremelkedése miatt egyre népszerűbbé vált a megelőző hónapokban. Utána jött a híresztelés arról, hogy Kína betiltja a bitcointőzsdéket is, később kiderült, hogy csak az ICO-kat a leesett bitcoin, a kereskedés leesett bitcoin. De ez sem okozott nagy megnyugvást, amikor pedig a múlt héten az egyik legrégebbi bitcointőzsde bejelentette, hogy bezárja kínai üzletágát, újra rátenyereltek a spekulánsok az eladni gombra.

Ennek kicsúcsosodásaként múlt hét pénteken az árfolyam benézett dollár leesett bitcoin, vagyis 17 nap alatt szakadt le 5 ezerről 3 ezerre.

leesett bitcoin

Ez viszont előcsábította a vevőket, akik szombat reggelre, tehát kevesebb mint 24 óra leforgása alatt ig hajtották fel az árfolyamot. Ezek az extrém ármozgások jól mutatják a bitcoinkereskedés veszélyét. De leesett bitcoin is jól látható, hogy a trend még a 40 százalékos zuhanás mellett is emelkedő.

leesett bitcoin

A hírekbe továbbra is általában akkor kerülnek be a kriptopénzek, ha felszálló ágban átlépnek egy kerek szintet, valamint ha épp durva zuhanásba csapnak át. Arról, hogy a bitcoin, illetve a mögötte álló blockchain technológia mire képes, hogyan alakíthatja át az életünket, kevés szó esik.

Republished by Plato Ever since the introduction of Bitcoin inthe world has changed the way it views fiat currencies and digital security. People were excited that they could finally transfer digital currency anywhere in the world without exaggerated banking fees or long hours. The technology, however, proved so versatile that it has found its way into other uses as well.

Pedig a fél világ ezen pörög és már rég nem a spekulánsokról van szó. A bitcoin hibáiból tanulva indította el egy orosz fejlesztő az etherereumot, amely szintet lép a bitcoinhoz képest és elhozhatja az okosszerződések világát.

Bitcoin Plunge, Withdrawals Suspended, Filecoin Launches, New Coinbase Coin \u0026 2% Of All Ethereum

A számítógépes kapacitás drasztikus bővülésével létrejöhet egy olyan világméretű hálózat, amely központi felügyelő nélkül is manupulálhatatlanul tartja nyilván az egyes tranzakciókat, illetve akár magánszemélyek közötti szerződéseket is. Nem véletlen, hogy az egyes államok sem igazán tudják, hogy mit kezdjenek a blockchainnel, annyi biztos, hogy mindenki a maga szempontjai alapján akarja használni.

A nem demokratikus országok vezetői közül több is jelezte, hogy nem kedvelik a bitcoint, de a technológia előnyeit leesett bitcoin, ezért szívesen létrehoznak egy sajt kriptopénzt.

leesett bitcoin

Persze sok még a tisztázatlan kérdés, de az ethereumban már a világ legnagyobb cégei is hisznek és azon agyalnak, hogyan lehetne kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, akár széles együttműködésben cégek, leesett bitcoin között. Ezért és nem az árfolyam-emelkedés miatt szántunk a szeptemberi Forbesban több mint 10 oldalt a kriptopénzek világának.

leesett bitcoin

Az egyik cikkben arra keressük a választ, hogy a blockchain, illetve az ethereum valóban akkora horderejű változásokat hozhat-e, mint az internet elterjedése. A mások, az amerikai Forbesból átvett cikk pedig a bitcoinlufi nyomába ered és kitér a ICO-finanszírozozás elterjedésére is.

leesett bitcoin

Párhuzamot von a es internetőrülettel és lufiként kezeli az idei bitcoinmániát.