Problémák merültek fel a J&J-nél a Covid vakcina kutatása közben - Admiral Markets

Éllovas kereskedés

Tartalom

  hogyan lehet pénzt keresni egy munkával

  Ajánlom Meglehetősen csendes volt a csütörtöki kereskedés a feltörekvő devizák piacán csütörtökön. A lengyel zloty eurójegyzése 4, között mozgott, végül a sáv alján landolt, a forint éllovas kereskedés ingázott, s szintén a sáv alján zárt - tájékoztatott Ötvös Mihály, a Commerzbank devizapiaci tradere.

  A Fed-elnök azonban sem arról nem nyilatkozott, hogy a jegybanki testület rendelkezik-e kivonulási stratégiával, sem azt nem közölte, készülnek-e a jelenleg érvényben lévő kvantitatív intézkedések kiterjesztésére.

  video tanfolyamok kereskedése

  Ráadásul Bernanke hangsúlyozta: az infláció még egy ideig tompított lesz, az irányadó ráta így hosszabb ideig a jelenlegi 0,25 százalékos kivételesen alacsony szinten maradhat. A dollárért forintot, a svájci frankért ,50 forintot kértek a bankközin.

  A svájci deviza további gyengülésére Ötvös szerint azt követően került sor, hogy a szerdai után csütörtökön újra beavatkozott a piacokra a központi bank, sőt ezúttal nemcsak dollárvétellel, de euró vásárlásával is gyengíthette saját devizáját.

  A részvénypiac forgalma 29, milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények árfolyamai erősödtek az előző napi záráshoz képest, a Mol papírjainak ára kiemelkedően 9 százalékot meghaladó mértékben emelkedett. Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. Rámutatott: elsősorban az OTP és a Mol húzta a piacot, az előbbi 6,3, míg az utóbbi 9,3 százalékkal emelkedett.

  A forint megítélésének jót tehet a svájci jegybank aktivitása, hiszen a régió devizahitel-állományának jelentős részét adó deviza gyengítése a feltörekvő piacok kilátásait javítja. Ötvös Mihály szerint a régiós kamatkülönbségek alapján feltételezhető, hogy növekedhet a térségi carry-trade aktivitás, hiszen a hazai 9,50 százalékos irányadó kamat mellett jelentős spread alakult ki mind a szerdán 25 bázisponttal 3,50 százalékra süllyesztett lengyel, mind a csütörtöki döntés értelmében 2,50 éllovas kereskedés változatlanul hagyott cseh rátával szemben.

  bináris opciós stratégia a gazdasági hírekről

  A régiós carry trade mellett szólhat ráadásul az is, hogy a térség devizái bizonyos fokú korrelációban vannak egymással, így a zloty-val, illetve a koronával szembeni forint long pozíciók nyitása esetén elenyésző az esély arra, hogy a piaci viszonyok változásával elpárolognak éllovas kereskedés várható hozamok. Éllovas kereskedés Commerzbank szakértője szerint amennyiben a jelenlegi oldalazás, azaz a szűk sávon belüli kereskedés a nyár végéig kitart, úgy a forint felülteljesíthetővé válhat a térség többi devizájával szemben, ám amennyiben a részvénypiaci tendenciák negatívba fordulnak, úgy a forint eurójegyzése tőzsdei és tőzsdén kívüli opció gyorsan visszalendülhet a fölötti szintekre.

  Ötvös szerint a piacok alacsony aktivitás melletti növekvő kockázatvállalása esélyt adhat a carry trade felvirágzásának, a magas hozam pedig csak tovább erősítheti a hazai devizát.

  stratégiák és taktikák a bináris opciókban

  Tájékoztatás A jelen oldalon található információk és elemzések éllovas kereskedés szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas.

  Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!