A VIZSGA CÉLJA

Opciós képzések

  • Egyszerű, hatékony stratégiák a bináris opciókhoz
  • Bináris opciók gyakorló számla
  • Bináris opciók stratégia működik

Ezt csak néhány gondolattal egészíteném ki. Előny: 1.

opciós képzések

A stoppot egy tüske kiszedheti, egy piaci anomália esetén az ár átugorhatja, az opciós jog viszont lejáratkor minden esetben érvényesíthető. Opciókból nagy valószínűségű iránymentes stratégia építhető fel. Relatíve kevés monitor előtt töltött időt igényel, inkább opciós képzések kell, mint folyamatosan menedzselni.

Iránymentes opciós kereskedési példa

Hátrány: 1. Az opciók adott időszakra vonatkoznak.

opciós képzések

Ha a megcélzott mozgás ez idő alatt nem következik be, akkor a kifizetett opciós prémium elértéktelenedik. Értéke függ a hátralévő időtől, az ár strike-tól való távolságától, a várt volatilitás mértékétől.

Közép-Európai Brókerképző Alapítvány (Bp., XI.)

Szélsőséges esetben a jó irányú elmozdulás ellenére a pozíció akár pillanatnyilag veszteséges is lehet! A margin terhelés dinamikusan változik az ügylet ideje alatt.

opciós képzések

Az opció tőkeáttételes termék, melyet viszonylag alacsony fedezettel be lehet kötni. Short pozíció esetén ez ugyanakkor azt jelenti, hogy amikor nő annak valószínűsége, hogy a termék ITM-ben jár le lehívásra kerül a margin mértéke rohamosan közelít a opciós képzések elszámolású alaptermék tőkeigényéhez.

Ha nincs meg ehhez a fedezet opciós képzések számlán a pozíció kényszerzárásra kerül.

opciós képzések

Ez természetesen lehetséges, de fontos megjegyezni hogy ez csak a kockáztatott tőkére vetítve igaz, másrészt éppen azért lehetséges mert a távoli árszint elérésének olyan alacsony a valószínűsége, hogy hosszútávon ebből nyereséges stratégiát kovácsolni meglehetősen nehéz.