A mi-lenne.hu Kft. indulása

Laptopok kereskedelemhez. Bővülés és átrendeződés a magyar e-kereskedelemben

Kapcsolódó cikkek:

Rovat: Cégvilág Miközben a gazdaság szinte teljesen leállt, a koronavírus miatt kialakult helyzet sebességváltásra késztette az online kereskedelmet. Az új vásárlók megjelenése és a karácsonyi szezont idéző csomagszámok vajon meddig tartják lendületben az e-kereskedelmi piacot és hogyan reagáltak a helyzetre a kereskedők?

laptopok kereskedelemhez

Átterelt, előrehozott és extra költések is gyorsítják az online szektor növekedését Az online szektor gyors növekedését több termékkategória laptopok kereskedelemhez népszerűsége okozza. Bizonyos kategóriák online kereslete kifejezetten a járvány-helyzet miatt lendült fel élelmiszerek, tisztítószerek, vitaminok, gyógyszerek és egyéb Laptopok kereskedelemhez termékekmíg más kategóriákban a digitális oktatás, távmunka okozott megnövekedett keresletet műszaki cikkek, laptopok, számítástechnikai kiegészítők.

RX 5600M vs GTX 1660 Ti - 20 Game Laptop Comparison!

Ahogy teltek a hetek, sorra jelentek meg újabb és újabb igények: az otthonléthez kapcsolódó bútorok, kényelmes ruházat, lakásfelújításhoz, kertrendezéshez szükséges eszközök, valamint sportszerek forgalma nőtt meg.

Laptopok kereskedelemhez ezekkel a beszerzésekkel párhuzamosan más — az otthonlét során nélkülözhető — kategóriák forgalma drasztikusan lecsökkent pl.

laptopok kereskedelemhez

Az online áruházakban március közepe óta tapasztalható többletforgalom jellemzően három különböző vásárlói magatartás eredménye: Átterelődés: a megnövekedett kereslet nagy része a hagyományos üzletekből csatornázódott át — részben az élelmiszer-boltokból, másrészt a bezárt, vagy csökkentett munkarendben működő áruházakból. Illetve a normál esetben jellemzően csak a tavasz végén beinduló otthon-kert-barkács termékek iránti kereslet is érezhetően emelkedések indult laptopok kereskedelemhez márciusban.

Extra költés: Természetesen volt egy olyan laptopok kereskedelemhez is a vásárlásoknak, amely valójában pluszt jelentett, mert ha nem jött volna a járványhelyzet, nem kellett volna megvásárolni ilyenek például az otthoni munkához kötődő számítástechnikai eszközök, otthon is használható sportfelszerelések, sporteszközök, továbbá játékok, videojátékok és főzéshez, otthoni hajápoláshoz kapcsolódó eszközök.

Több mint laptopok kereskedelemhez ezer új, kezdő online vásárló másfél hónap alatt A GKI Digital mérései szerint a járvány eredményeképp március közepe és április vége közötti másfél hónap során — csupán a termékrendelések tekintetében — több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, ezzel az aktív online vásárló, felnőtt lakosság száma már eléri a 3,35 millió főt.

Újszerű, rendkívül kedvező ár-érték arányú, Remarketed, ReNew laptopok, laptopok kereskedelemhez Mit is értünk újracsomagolt alatt? Az újracsomagolt, vagy úgynevezett remarketed termék egy olyan termék ami ismételten kerül a kereskedelembe. Ezek a laptopok kiállítási darabok, vagy fennmaradt gyári illetve viszonteladói raktárkészletekből származnak, esetenként pót termékként is szolgáló eszközökről is lehet szó, miközben teljesen újszerűek és gyakran észrevehetetlen a különbség a remarketed és az új termék közt. A ReNew termékek származása A Renew programokból származó termékek általában a gyártók, illetve a nagyobb viszonteladók raktárkészleteiből származnak, esetenként a gyártók illetve forgalmazók bemutatótermekben kiállított termékeiről is szó lehet.

A bővülés mértékét érzékelteti, hogy ben 8 hónap alatt nőtt organikusan ilyen mértékben az új belépők száma, mint most a járvány hatására alig másfél hónap alatt. A magyar online piac szerencsésnek mondható: több európai országgal ellentétben, a magyar kormány nem függesztette fel az online kiskereskedelmet, így a szektor bővülése a második negyedévben még látványosabb lehet.

Termékcsoportok

Azonban az első két negyedév megnövekedett online vásárlói bázisa és rendelésszáma összességében segíthet abban, hogy az online kereskedelem az év második felében is tartani tudja a növekedés gyorsuló dinamikáját.

Karácsonyt idéző csomagforgalom a logisztikai cégeknél A koronavírus hatásaként a logisztikában átrendeződés figyelhető meg. Az átadópontok szerepe ezzel együtt jelentősen csökkent.

Sok személyes átvételi pont és külső csomagpontként is szolgáló laptopok kereskedelemhez zárt be, illetve vesztett vásárlóbázist a homeoffice miatt, ezzel jelentős hatást gyakorolva az online rendelések kézbesítési módjára.

laptopok kereskedelemhez

Ennek köszönhetően, a futárszolgálatok egész áprilisban karácsonyi novemberi, decemberi vagy akár azt meghaladó csomagszámokkal dolgoztak. A házhoz szállítás esetében minden logisztikai cég gyorsan már március második felében megoldotta az érintkezésmentes átadást, az aláírás kikerülésére különböző módszereket dolgoztak ki.

laptopok kereskedelemhez

Segíti a futárszolgálatok helyzetét, hogy immár — sok év után — végre nem probléma a megfelelő minőségű és mennyiségű munkaerő felvétele és a kézbesítést több olyan külső körülmény is könnyíti, ami egy hagyományos év végi csúcsra egyáltalán nem jellemző: a városokban a forgalom jelentősen visszaesett, könnyebben, gyorsabban lehet közlekedni és parkolni. Ráadásul a címzettek jellemzően otthon tartózkodnak, laptopok kereskedelemhez a csomagok nagyobb részét fizetik ki a vásárlók előre, online, így a futárok napi munkája egyszerűbbé, gyorsabbá vált.

Kapcsolódó cikkek: milliárd forintért vásároltunk tavaly a hazai webáruházakból EU: változnak az online értékesítés áfaszabályai Az Európai Parlament EP brüsszeli plenáris ülésén megszavazta az e-kereskedelemre vonatkozó új, áfa végrehajtási szabályait, amelyek egyszerűsítik és erősítik az online termékértékesítés áfaszabályait.

Keresés Keresés csak a prémium laptopok kereskedelemhez Legfrissebb cikkek.

A webshopok is alkalmazkodtak az új helyzethez A GKI úgy laptopok kereskedelemhez, az első két negyedév megnövekedett online vásárlói bázisa és rendelésszáma segíthet abban, hogy az online kereskedelem az év második felében is tartani tudja a növekedés gyorsuló dinamikáját, így a piac a mostani kilátások alapján, a es 16 százalékos bővülést követően idén éves szinten mintegy 25 százalékkal növekedhet. Az online szektor gyors növekedésében szerepet játszott, hogy a járványhelyzet miatt fellendült az élelmiszerek, tisztítószerek, vitaminok, gyógyszerek iránti kereslet, a digitális oktatás és a távmunka következtében pedig a vásárlók érdeklődése a műszaki cikkek, laptopok, számítástechnikai kiegészítők felé fordult.